perjantaina, elokuuta 05, 2005

4.8.2005 Hervannan halli

Torstai 4.8.2005 ja jälleen vuorossa omaehtoista harjoittelua hallissa. Sovimme edellisenä päivänä Päivin ja Agatan kanssa, että mennään Hervannan halliin tällä kertaa. Siellä on matala allas, kuten oletettavasti myös MM-kisoissa. Kaulapaino ja sukellussyvyys korostuvat matalassa altaassa lisää. Jos ei pysy samassa tasossa niin joko polvet raapivat pohjaa tai sitten räpylä käy pinnalla. Sukelluksen aikaisesta pintautumisesta tulee kisoissa penalty pisteisiin.

Aluksi luulin, että tekisimme statica, mutta ilmenikin että dynaa. Onneksi tieto saavutti minut ajoissa. Nyt oli sellainen treeni, että oikein tuntui kunnolla ettei kulje yhtään eikä yhtään mihinkään. Taisin tehdä muutamia DNF 25+ vetoja eikä ollut yhtään kivaa. Mietin miten homman saisi toimimaan. Joskus viime talvena tein lämppäreinä DYN 25+25+25+25 siten, että aina päädyssä hengitetään kerran. Tuolla tavalla saa aika hyvin sukellusmodin itsellään käyntiin. Haittapuolena on se, että siinä tulee lähes joka kerta pää kipeäksi. Näitä tein nyt kaksi ja paremmin rupesi menemään.

Kolmestaan sukelsimme ja minä siinä taisin eniten spottailla. Sopii hyvin sillä tuntuu, että Agata ja Päivi pitävät pidempiä taukoja. Itse pidän lyhyistä tauoista, kun ei ehdi tulla niin kylmä. Tein muutamia DYN 50m sekä tavallisesti että sprintillä. Tavallisella eli rauhallisella ja hitaalla tahdilla ensimmäinen nykäys tuli taas aiemmin, jopa 30-35m kohdalla. Sprintissä ei tule ollenkaan. Mietin pitäisikö sunnuntaina kokeilla sprinttiä 75m matkalle.

Tein kaksi pidempää vetoa. Ensimmäinen oli 80m ja toinen joku 85-90m. Tässä toisessa lisäsin huomattavasti vauhtia kolmannen käännöksen jälkeen. Tuntumasta sanoisin sen verran, että vielä olisi ollut varaa tulla. Jos muistellaan sunnuntain satasta niin kyllä sen jälkeen piti hetki huohottaa. Tämä tuntui helpolta. Ihmetyttää silti, kun nuo nykäykset tulivat niin aikaisessa vaiheessa. Kaiketi sekin on yksilöllistä paljonko niitä viitsii sietää. Toiset vierastavat nykäyksiä dynassa ja tulevat nykäyksestä pintaan. Ehkä kuitenkin tuo oman vauhdin virittely vaatii miettimistä. En ole ikinä mennyt lujaa yli viidenkymmenen.

Ei kommentteja: