perjantaina, elokuuta 19, 2005

18.8.2005 Ennätysilta vol.2

Illalla mentiin vielä tekemään toinen treeni samalle päivälle. Päivi ja Agata eivät olleet aamulla, joten he vaativat myös minut ja Simon paikalle spottaamaan. Ennakkotunnelmani olivat ennätyshakuiset. Aamun uudesta static-enkasta tuli niin kova luottamus omaan toimintaan, että saatoin jo etukäteen ajatella, että rajojen rikkominen onnistuu. Kun on näinkin aktiivisesti treenaillut ja viimeisen neljän viikon aikana hyvin intensiivisesti, on luottamusta ja varmuutta kertynyt roppakaupalla. Pystyy sanomaan suoraan, mihin pystyy, ja varmuuden myötä uskaltaa yrittää. Itseluottamus on korkealla.

Olin taas ensimmäisenä altaassa. Niin, toiset vaan ovat vikkeliä menemään veteen. Olin päättänyt tehdä niin kuin tähänkin asti eli aloittaa DNF:llä. Lämppäreinä sarja DNF:ää 40m - 50m - 50m - 50m - 50m. Nämä tein sen kummemmin valmistautumatta. Yleensäkin olen dynaan valmistautunut hyvin pinnallisesti. Simon pyysin spottaamaan yli seiskavitosta. Hyvin kulki, seiskaviisi oli helppo ja tein käännöksen, jonka olin jo etukäteen suunnitellut tekeväni. Meno tuntui hyvältä. Tulin puolessa välissä allasta ylös, kun ajattelin ottaa kuitenkin varman päälle. Päässä tuntui hieman hurjalta noilla paikkeilla. Ehkä sieltä olisi satanenkin tullut, mutta se olisi ollut samba. Henkisesti taas suuria aitoja kaatui kolmannen käännöksen myötä. DNF 87m.

Pienimuotoisten tuuletusten jälkeen rauhoittelin itseäni tekemällä 2 x 50m DNF tyhjillä keuhkoilla. Se toimii aina. Sitten mono jalkaan ja selkeästi ennätystä hakemaan. Tein lämppärinä 2 x 75m DYN. Edelleen; ei mitään järkeä hinkata monolla viittäkymppiä. Jos mies tekee DNF lämppäreitä kahdella altaanmitalla niin kyllä monolla mennään sitten enemmän. Harkitsin siinä vielä kolmatta, mutta tyydyin kahteen. Ilmoitin Simolle, että nyt mennään satasen yli. Tuntui hyvältä. Kun viimeksi tein satasen sain nykäyksen 35m kohdalla. Nyt nykäys tuli 65m tuntumassa. Paukutin sitten kunnon parannuksen; DYN 112m. Vahva ja puhdas suoritus.

Enkat tehty, mieli hyvä, saunaan. Piti tosiaan käydä vähän saunan puolella. Ei siksi, että olisi vilu ollut, vaan siksi, että vilu olisi pian tullut. Tuli vähän kommentteja treenikavereilta, että mikäs se on tuollaisia enkkoja tehdessä, kun on treenannut. Harva enää muistaakaan viime kevään luomusarjoja, joita Väinön kanssa kehittelin. Luomusarjoissa ei hyväksytty yli 5€ maksaneita varusteita elleivät ne olleet joko pirun vanhoja tai väärän kokoisia. Eipä silloin kaulapainoakaan käytetty - lyijyt maksavat kympin.

Tullessani saunasta muut vielä lämmittelivät tai puuhastelivat jotain lajiin liittyvää. Simo oli mukana alunperin ihan spottaajana, mutta innostui vielä kokeilemaan staticia. Sujui kuulemma. Päivi näköjään tarvitsee sparrajaa treeneihin. Jos joku tekee häntä paremmin, jostain tulee lisäpotkua suorituksiinsa. Päivi siis pyysi minut spottaamaan seiskaviis plus -sukelluksen. Eipä osannut sanoa kuinka paljon. Satasessa jo odottelin että nouseeko, mutta vielä kääntyi ja teki oman enkkansa DYN 107m. Hieno veto. Ehdotin vielä ennätysyritystä DNF:n, mutta se oli kuulemma painostamista. Mielestäni vain ehdotus ;)

Simo kokeili myös DNF:ää. Vaikka miehen piti omien puheidensa mukaan keskittyä ainoastaan staticiin tämä viikko, piti päästä kokeilemaan dynaakin, kun muutkin siinä niin kovasti revittelivät. Yli seiskaviittä Simo lähti hakemaan ja tekikin mukavasti 81m. Agata kokeili myös rikkoa Puolan ennätystään, mutta taisivat kaikki yritykset jäädä alle kuudenkymmenen metrin.

Loppuun piti vielä päästä tekemään tyhjillä keuhkoilla. Kovan ja mahtavan päivän päätteeksi tein tyhjillä DNF 50m. Siinä oli fiilistä. Vetoja haluaa tehdä tiheämpään kuin täysillä keuhkoilla ja hapotus alkaa tuntua aika voimakkaasti ja nopeasti. Kunnon anaerobista treeniä. Koskahan menee 75m tyhjillä.

Henkistä kanttia tuntuu kasvattavan erityisesti se, kun huomaa voivansa tehdä 50m tyhjillä. Samoin tuo päätökseni tehdä monolla vähintään 75m lämppäreissä. Siis ihan oikeasti! Tuntuukin hieman uskomattomalta, että on tällaisiin tuloksiin kyennyt. Ja kaikki into on lähtöisin DYNasta. Mitäkähän siinä ehtii vielä saavuttaa. Nyt ainakin tuntuu positiiviselta ja olen huomannut tulevaisuutta ajatellen , minkälainen valmistautuminen tuo huipputuloksia. Kova treeni kehittää!

Ei kommentteja: