tiistaina, elokuuta 23, 2005

22.8.2005 Epävarmuus

Illalla mentiin tekemään viimeinen dynamic-treeni ennen Sveitsin kisoja. Itsehän en sinne tosiaankaan ole lähdössä, mutta Päivi, Simo ja Agata lähtevät. Itselleni tämä treeni oli etukäteen henkisesti erittäin raskas. Jostain syystä viime torstain ennätystehtailu aiheuttaa krapulaa. Täytyy sanoa, että viime torstaina itseluottamus oli huipussaam, ja tiesin selvästi että pystyn rikkomaan ennätyksiä. Nyt ei samanlaista hypeä ollut. Aika kuluikin miettiessä pääseenkö edes lähelle ennätyksiään. Asetin tavoitteeksi tehdä DNF 75m ja DYN 100m. Ne ovat tuloksia, jotka pystyn nykykunnollani tekemään, uskallanko sanoa, päivänä kuin päivänä.

Tein ensin lämppäreitä ilman räpylöitä. Jonkin verran uskoa tuli siitä, kun tein ensimmäisellä DNF 50m eikä se niin ihmeelliseltä tuntunut. Taisin tehdä yhteensä neljä tai viisi kertaa tuon viisikymppisen lämppäreinä. Sitten yritin pitkää vetoa ja teinkin 80m. Kunto on kohdallaan - ei siinä mitään ongelmia - usko omiin kykyihin ei vaan ollut enää niin korkealla. Olin kuitenkin hyvissä voimissani ja olisin pysytynyt ainakin samaan kuin torstaina. Tyydyin vähempään koska olin kakkosradalla enkä ykkösellä laidanvieressä. Hervannan hallissa ei ole niin väliä kun siellä on matalaa koko matka, mutta Kalevassa on syvää.

Sitten illan päälajiin eli dynaan monolla. En luottanut itseeni täysillä. Jännä juttu. Tsemppiä piti hakea DNF:stä. "Jos on juuri tehnyt ilman räpsiä 80m, niin mitä ongelmia voi olla tehdä 100m monolla?" Päätös tehdä monolla pelkästään yli 50m vetoja, oli vaikea pitää. Pidin kuitenkin ja lämppäröin kaksi kertaa 75m. Kuitenkin tuntui siltä, että DNF 75m olisi ollut helpompi kuin DYN 75m. Ehkä tuntemus oli jotenkin vääristynyt.

Varsinainen suoritus meni ihan hyvin. DYN 111m on edelleen hyvä mitta, vaikka metrillä ennätyksestä jääkin. Veto ei tuntunut niin hyvältä kuin torstaina. Osasyy löytyy varmasti siitä, että nyt ei ollut niin euforinen fiilis tehdä. Oli pieni epävarmuus siitä, mihin pystyy. Satanen oli se mitä lähdin hakemaan. Alle sen olisi ollut pettymys. Torstaina vaan oli niin uskomattoman hienoa tehdä, kun etukäteen tiesi ja uskoi onnistuvansa. Päivi teki vielä omaa ennätystään sivuavan 107m dynan monolla.

Ei kommentteja: