torstaina, helmikuuta 09, 2006

8.2.2006 Tyhjillä

DNF:ää tyhjillä keuhkoilla. Vedin keuhkot vähän liian tyhjäksi ja alkoi yskittää. Yskässä oli pienen pieni punainen piste mikä taisi olla verta tai joku verihiutale ja sen kaveri. Tämä varmaan johtui siitä, että puvun kanssa pitää olla vähemmän ilmaa keuhkoissa. Menin kuitenkin neljässä metrissä ja vetojen aikana kiristi koko ajan. Noste taisi vielä olla negatiivinen, mikä kertoo vähästä ilmasta keuhkoissa.

Kun olen tehnyt pelkkiä pohjaan ja ylös sukelluksia ja vaikka kuinka negatiivisella ilmamäärällä vastaavaa ongelmaa ei ole esiintynyt. DNF:ssä kuitenkin tuohon rintakehään sen verran liikettä, että se on saattanut vaikuttaa asiaan. En tiedä auttaisiko, jos lämmittelisin ensin paikallani negatiivisilla ja sen jälkeen tekisin passiivisella uloshengityksella niin luulisi ettei siinä vaiheessa enää pahemmin kinnaile mistään.

Paineentasaus onnistuu pelkällä maskilla; toiminut jo yli viikon. Jos kuitenkin jossain vaiheessa sukeltelua tasaus menee liian tiukalle, niin sen jälkeen on vaikeampi onnistua sen jälkeen. Maskilla tasaaminen vaatii kyllä aika tiuhaa naksuttelua. Pinnalla jo pari kertaa ja sen jälkeen saa olla ihan koko ajan naksuttamassa ilmaa korviin. Vasen toimii paljon helpommin; se on oikeastaan pelannut aina eikä ole vaatinut mitään ihmeellistä, mutta oikean kanssa on saanut hieman miettiä, miten se tehdään. Saas nyt nähdä miten tämä sitten toimii avovedessä.


Ei kommentteja: