maanantaina, helmikuuta 20, 2006

20.2.2006 Static apnea

Harjoittelin Kalevan hallissa 7 aamulla. Agata spottasi.

3 min count down - 3 min static
3 min count - 4 min static
4 min count - 4 min static
4 min count - 4 min static

Ensimmäinen kolmonen helppo. Seuraavana nelonen aika helppo sekin. Tein ihan pakkaamatta ja nykäykset alkoivat heikkoina joskus 2:45 tuntumassa. AP oli noissa pidemmissä neljä, joten vaikea arvioida. Harjoitus oli aika helppo. Olin tosin ollut 12 tuntia syömättä, ja se tuntui auttavan ainakin siihen ettei tullut niin tukala olo. Eniten mietitytty se, että yleensä ennen nykäystä tulee tukala olo, mutta nyt tuli nykäys eikä tukaluutta oikeastaan kuin vasta ihan lopussa.

Homma meni siten, että tultuani pintaan hengitin pari kertaa ja seuraavan count down alkoi saman tien. Koska harjoitus meni aika helposti, luulen että seuraavaksi pitää joko lyhentää copuntia tai pidentää suoritusaikaa. Tämä ei tuntunut niin pahalta, että uskoisin siitä olevat todellista apua kehitykselle. Tai sitten voisi tehdä vielä pari nelosta lisää. Viimeinen oli raskain. Toinen nelonen oli kaikkein helpoin ja olisi tehnyt mieli jatkaa.

Pitkään aikaan ei ole static huvittanut, mutta tässä viikolla sain fiiliksen päälle, ja into voisi riittää sen maagisen kuutosen metsästämiseen. Täytyy lukea Simon blogista vanhoja juttuja apnean harjoittamisesta. Minä luotan Simon treenikokemuksiin monestakin syystä; ensinnäkin hän osaa lähestyä asioita monesta suunnasta ja toisekseen hän on parantanut omaa staticiaan hurjasti aina sinne 7:34 asti.

Viime viikolla keskustelin Susannan (DYN 133m Hervannassa) kanssa harjoittelemisesta. Ilmeni että Susanna on pyrkinyt pitämään yhden statictreenin viikossa. Muiden tekemisiä kannattaa aina kytätä ja arvioida, olisiko muilta omaksuttavissa mitään omaan harjoitteluun. Kuten jo viime kesänä hoksasin, kannattaa treenata kaikkia lajeja, sillä ne tukevat toisiaan.

Ei kommentteja: