perjantaina, helmikuuta 17, 2006

17.2.2006 Pedersenin intervalli 1

16 x 50m, lähtö aina minuutin välein. Toisin sanoen, suketamiseen ja palautumiseen on aina aikaa tasan minuutti. Tämä 16 kertaa ja periaatteella, mitä nopeammin sukeltaa, sitä kauemman on aikaa huilata :)

Ensimmäiset viisi tai kuusi palautumispätkää olivat tuskaisia. Ei yhtään tehnyt mieli lähteä, vaan mielelläni olisin ottanut vielä pari henkäystä. Seitsemännen tai kahdeksannen jälkeen homma helpottui huomattavasti, en tosin tiedä miksi. Viimeiset neljä tai viisi sukellusta olivat sekä nopeimpia että vaativat vähiten palautumista. Tai pikemminkin jouduin katsomaan kellosta, kauanko vielä pitää odottaa ennen kuin voi lähteä seuraavaan.

Harjoitus oli helpompi kuin mitä olin kuvitellut. Kokeilin kyseistä harjoitusta pari kuukautta sitten, mutta silloin en päässyt neljää tai viittä vetoa pidemmälle. Arvelen sen johtuneen siitä, että minulla oli 3,4 kg:n paino kaulassa, mikä vaati pakkaamista, joka puolestaan vei aikaa. Näin ollen viimeksi palautumisaikani oli käytännössä 20 sekuntia, sillä keuhkojen täyttäminen vei sen kymmenen sekuntia vähintään.

Nyt käytin 1,9 kilon kaulapainoa, ja se tuntui hyvältä. Paino on itseasiassa niin kevyt, että en saa edes vetää keuhkoja täyteen. Jos keuhkot vetää täyteen, tulee siitä armottoman positiivinen noste.

Ja loppuun potkut ilman monoa.

10 x 15 potkua, ihan täysillä!

Ei kommentteja: