torstaina, maaliskuuta 30, 2006

30.3.2006 Kokeilua, sykettä, hyperventilaatiota ja hauskanpitoa!

On viime aikoina ilo kadonnut näistä hommista. Vähän sitä olin jo itsekin huomannut, mutta en myöntänyt ennen kuin Kimmo mainitsi asiasta. Näin on hyvä. En tee enää ennen kisoja yhtään mitään, mitä ei huvita tehdä.

Menin kuitenkin tänään altaalle. Päivällä ennen päätöstäni oli fiilis se, että en kyllä mene treeneihin. Kun sain systeemit selviksi, alkoikin yllättäen tehdä mieli veteen. Otin kaikki kamat mukaan, mutta monot jätin kotiin. Tiesin sen jo ennalta, että dynaa ei tee mieli tehdä.

Spottailin Simolle staticia ja päätin kokeilla myös. Olin vähän ennakoinut tätä mahdollisuutta ottamalla sykemittarin mukaani. Jätin vielä maskin, lasit ja klipsin pois, joten treenistä tuli oikein kokeilujen äiti.

Sykkeet laskivat jokaisella vedolla 45 tuntumaan, mutta eivät sen alle, paitsi viimeiselläni, jonka tein viikinkinä. Siinä syke putosi 35:een. Virittelin hupun osittain pois, ja se olikin aika hassusti; leuka paikallaan mutta loput käärittynä pään taakse. Tästä pitäisi olla melkein kuva.

Testipenkkiin pääsi myös hyperventilaatio. Sain mieleeni kokeilla puuskuttaa pari minuuttia niin raskaasti kuin vain mahdollista ennen suoritusta. Ensimmäisellä tein reilun vitosen ja toisella kerralla 5:21, joka oli jo sitten rajoilla. Samba oli lähellä, kun en malttanut hengitellä, vaan olin jo sykkeitä kyselemässä Simolta.

Hyperventilaatio todistetusti, tänään siis todistettu, siirtää varoituksia. Sain ensimmäisen nykäyksen toisessa vedossani 3:45 kohdalla, kun ne yleensä tulevat 2:30 tuntumassa. Omaa kuntoa oli myös vaikeampi arvioida lopussa, mutta huomasin selvästi, kuinka järki oli jo heikompi. Olin nykäyksillä reilun 1:30, mikä vei rajoille. Pystyn olemaan yli kolme minuuttia nykäyksillä ilman hyperventilaatiota ja samalla säilyttämään kontrollin paremmin.

Tänään näin.

En olisi ikinä uskonut, että staticointi voi olla näin hauskaa. Idea on kuitenkin se, että tänään huvitti kokeilla, joten menin sen mukaan, ja oli hauskaa. Väkisin tekeminen ei ole kivaa. Nauraminen tekee hyvää; katsokaa vaikka tämä video.

Ei kommentteja: