keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2006

15.3.2006 Virkamiesdynamic

Virkamiesdynamic on suoritus, joka on kaikella tapaa hajuton, mauton ja väritön. Ei erityisen helppo tai vaikea. Ei pitkä, ei lyhyt, vaan mahdollisimman peruskeskinkertainen suoritus, joka ei millään tavalla häikäise, mutta on kuitenkin erittäin varma. Vähän kuin virkamiehetkin.

Hienoa kuitenkin huomata että 130 metriä menee näinkin perusvetona. Taisin mennä hyvää vauhtia sillä aikaa kului 1:16 eli viisikymppisen vauhti oli noin 30 sekuntia. Tein vain yhden 50m lämppärin, kun tein vähän staticia vuoron alussa. Päivä ei missään nimessä ollut paras mahdollinen, joten veto oli ihan ok. Lopetin tuohon mittaan lähinnä siksi, että ikinä ei ole hapottanut jalkoja näin lujaa.

Huomenna yritän Hervannassa myös pitkää vetoa - vähän vielä pidempää siis.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No niin, pääsenpä kommentoimaan. Sanon nyt vieläkin vau! sun kehitykselle, jos virkamiesdyna on 130m ja 150 on mennyt rikki. Itsekin toisaalta tykkäisin treenata pitkiä pitkin harjoituskautta. Yksin se vaan on pulmallista ja erittäin epämotivoivaa (lue: ainoana vapaasukeltajana). Toisaalta hyvä, että Hervannan kisat olivat, koska yksi "kuntopiikki" ajoittui siihen ja sen jälkeen tavoitetta voi hilata edemmäs.
Milloin teillä on Hervannassa allasvuoroja (50m)? En ole koskaan 50m:n altaassa sukeltanut, joten kopan kannlta haluaisin sen ennen kisoja tehdä.

Kalle kirjoitti...

Meillä on Kalevassa 50 metrin rata ja vuorot ovat ke 19:30 - 20:30 ja su 10-12. 50 metrin rataa ei juurikaan pääse käyttämään, sillä meille on varattu vain 25 m. Mahdollisia hiljaisia hetkiä muulloin ovat tiistai 13:00 - 13:30 sekä perjantai 14-15. Joskus myös lauantaisin ennen sulkemista voi olla hyvin tilaa. Enemmän kyseessä on kuitenkin puhdas onni koska pääsee pitkälle radalle. Sen voin kuitenkin sanoa, että pitkällä radalla on helpompi mennä, kun saa paahtaa vähemmillä käännöksillä, joten katkoja ei tule niin paljoa. Ainut mikä sulla voi tulla ongelmaksi on syvyysero puolessa välissä allasta. Syvä pää on 4 metriä ja matala 2 metriä, ja puolessa välissä on kynnys neljästä kahteen metriin. Toisin sanoen lähestyttäessä syvästä kohti matalaa täytyy huolehtia että uintisyvyys pysyy alle kahdessa metrissä, jottei tule törmäystä seinään. Samalla pitää varoa myös pintarikkoja. Jos lähtee kurkkimaan, haittaa se suoritusta.

Anonyymi kirjoitti...

tämähän hauskaa keskustella kahdessa eri foorumissa samaan aikaan, mutta eri asioista - kätevää.
Eli siis 50m:stä ei takeita. Täytynee tiedustella Helsingin väeltä, josko siellä olisi.

Kalle kirjoitti...

Toivottavasti pääset pitkälle radallekin kokeilemaan. Jos muuten vaan haluat treeniseuraa niin tervetuloa Tampereelle 25 metrisille. Lauantaisin 15 jälkeen Hervannassa on varsin autioita :)