tiistaina, maaliskuuta 07, 2006

7.3.2006 Jos mikään ei muutu

Päivän treenin olisi hyvillä perusteilla voinut jättää tekemättäkin. Lauantain ja maanantain uinnit painoivat, mutta pakko oli vaan päästä altaaseen, kun tuosta tiistain treenistä on tullut ihan vakio. Halli aukeaa vasta 13, joten kun heti menee saa yleensä monoilla puolesta tunnista kolmee varttiin. Tulee liian syyllinen olo, jos jättää mahdollisuuksia käyttämättä.

Räpyläuinti
900 m Flyer
1100 m Dolphin

Potkut ilman räpsiä
8 x 15 potkua, normi
16 x 15 potkua, kyljet (8+8)

Flyer alkaa puristaa liikaa noinkin lyhyellä matkalla. Vasen jalka pahempi. Periaatteessa oikea voisi kestääkin. Flyer antaa kyllä uinnissa liikaa anteeksi. Vauhti pysyy yllä vaikkei niin kamalasti yrittäisikään. Dolphinilla saa antaa kaikkensa, jotta vauhti ja tekniikka pysyvät hyvinä.

Seuraava operaatio on muuttaa tiistain treeniä aika oleellisestikin. Tämä oli nyt periaatteessa kuudes viikko putkeen suunnilleen samanlaisella ohjelmalla. Tässä hommassa ei enää ole mitään uutta oivallettavaa. Kun on ei tahdo löytyä juttuja, jotka voisi tehdä vielä paremmin, ei kiinnostuskaan tahdo pysyä samalla tasolla

Oikeasti huvittaisi tehdä intervalliharjoituksia, mutta niitä en uskalla yksin tehdä. Ei niitä yksin varmaan edes pystyisi tekemään, sillä huoli turvallisuudesta todennäköisesti veisi liikaa huomiota. Intervallit tuntuvat ihan sairaan pahalta, mutta ne ovat siitä mukavia, että harjoitukset ovat yleensä lyhyitä; 15 - 20 minuuttia, mutta koko ajan täysillä paitsi hengityksen suhteen. Niistä ei ole hyötyä ellei niissä tule paha olo. Kun kaveri varmistaa, voi rauhassa keskittyä puskemaan vedot loppuun asti.

Tässä voisi taas mainita, että vastuu on aina sukeltajalla itsellään, ja että kaveri on vain sitä varten, että tämä puuttuu peliin jos sukeltajan oma harkintakyky pettää.

Täytyy varmaan lähempänä kisoja luopua tuosta räpyläuinnista ja herkistellä enemmän. Toistaiseksi jatkaminen saattaa olla ihan hyvä idea. Uinnilla saa niin paljon matkaa aikaiseksi, että sitä ei voi korvata pikku dynailulla kaksi kertaa viikossa. Eihän tämä ole vielä mitään, kun vertaa uimareihin, jotka vain kelaavat ja kelaavat allasta päästä päähän. Onko niillä tylsää vai miettiikö ne jotain kivaa?

Ei kommentteja: