keskiviikkona, lokakuuta 19, 2005

19.10.2005 Dynamic-strategia

Päätin tehdä puhtaan dynamictreenin ihan vaan siksi, että niitä on tullut tehtyä harvemmin viime aikoina. Tosin keskiviikkoilta on aika huono paikka tehdä dynaa näin talvikaudella, sillä jostain kumman syystä paikalla oli vaivautunut kymmenen sukeltajaa. Kyllä kesällä oli hyvin tilaa. Yhdistetty static ja dynamic on vaikeaa tehdä, sillä niihin täytyy laittaa eri määrät erilaista polttoainetta tankkiin.

Kisavalmistautumisstrategia on edelleen se, että limiiteille ei mennä, vaan haetaan puhtaita onnistumisia. Illan treenissä olin ihan tavattoman väsynyt; olin ollut sitä koko päivän - tai oikeastaan jo koko viikon. En myöskään koe olevani ihan huippukunnossa terveyteni osalta. Syksyn voimistuminen vaikuttaa aina tällä tavalla. Tein 50 metrin vetoja neljä tai viisi hyvin lyhyillä palautuksilla. Ensimmäinen 50 metrinen oli jännä, samanlainen kuin se, jolloin tein kylmiltäni satasen. Tämä olisi mennyt saman, tai ainakin tuntemusteni perusteella luulen niin.

Sitten reunalle muutamaksi minuutiksi istumaan ja hengittelemään. Lepo tuli tarpeeseen, sillä lämppärit olivat aika tiivistahtiset. Pyysin Simon spottaamaan strategianmukaisen 112 metriä ja lähdön pyysin kahden minuutin countdownilla, jonka sain häiriöcountdownina. Häiriötreenissä on kyse tottumisesta vaihtuviin olosuhteisiin ja ympäristön häiriöihin. Pitkä vetoni ei ollut kovin mukavantuntuinen. Harvoin pitkä hyvältä tuntuu, mutta jos tekee jotain hienoa niin hyvä fiilis kompensoi pahan olon. Satasen käännöksestä yritin arvioida kuinka monta potkua tarvitsen, jotta pintaudun altaan puolivälissä, mutta järkikulta oli jo myrkyttynyt, joten paikka meni ohi ja nousin vasta lähempänä sataa kahtakymmentä. Protokollat menivät oikein vaikkakin hallittu samba ravisteli ruumistani.

Hyvänä päivänä menee reilusti yli 125m, sen uskon, mutta huononakin pääsen saman, vaikkakin sambaamalla. Altaan päähän olisi ollut matkaa siis pari sekuntia, ja sen olisin voinut tehdä ja vielä samalla hallita samban. Hieman tuntuu, että strategia meni tämän liian pitkän ja samban takia pilalle, mutta ehkä tärkeintä on silti pysyä alle oman ennätyksensä. Tykkään enemmän kytätä "altavastaajana" huippuvedon takana pitemmän aikaa ennen kuin isken siitä ohi :) Kuntoni paranee vielä reilun viikon ajan. Tulokset ovat nousujohteisella uralla, ja sillä ne pysyvät. Liika paukuttelu saattaa pilata kehityksen, joten kannattaa pysyä rauhallisena.

Ei kommentteja: