keskiviikkona, lokakuuta 19, 2005

18.10.2005 Miten aerobinen treeni vaikuttaa?

Onnistuin olemaan neljä päivää poissa altaassa, ja sitä voitaneen pitää suorituksena. Itse asiassa pieni huilailu ja muu rellestäminen tekivät ihan hyvää. Ruumis sai lepoa ja mieli paluun maan pinnalle epäsäännöllisen elämän johdosta - enää ei pitäisi olla paineita tehdä uusia ennätyksiä joka päivä. Nukuinkin huonosti.

Simo teki treeninsä ensin, kun on niin vikkelä mies. Neljän minuutin frc-static ja siihen seiskan suoritus, eikä vieressä voi muuta kuin huppua nostaa. Vaikka helppohan se on pidätellä, kun pakkaa noin valtavasti :) Lauri aloitti lämppärinsä samaan aikaan kuin Simo, joten heti saatiin uusi mies tekemään, ja treeniä siten joutuisasti eteenpäin. Itse aloin lämmitellä ja Simo spottasi Laurin, joka innostui menemään ohitseni rankingissa tekemällä hienot 5.42. Näin sain itsellenikin (jälleen) uuden tavoitteen. Pitää katsoa, ettei tuollainen teekkarin renttu pääse kukkoilemaan kauaa :) Tuleepas tänään hymiö-juttuja :)

Tein lämppäreinä kahden, kahden puolen, melkein kolmosen vetoja, mutta en kovin paljoa. Palautusta välissä oli maksimissaan minuutti. Tällä yritin saada aikaisia nykäyksiä, kerryttämällä hiilidioksidia, mutta en tiedä onnistuinko, sillä vedot olivat todella helppoja. Kuitenkaan ei huvittanut tehdä pidempiä. Olin ennen treeniä päättänyt, että vitonen tulisi olemaan päivän maksimi. Oikeastaan olisin voinut tyytyä jopa neloseen, sillä ajattelin senkin olevan tiukassa.

Ennen suoritusta tein hyväksi koetun puolentoista minuutin frc-staticin, jonka jälkeen jatkoin suoraan 4 minuutin countdowniin. Tein tällä kertaa muutaman pakkauksen, sillä hengityksessä tuntui kuin en olisi saanut kehkojani ihan täyteen. Pakkauksen vaikutuksen huomasi hieman "täydenpänä" olona, mutta ei se pahasti rentoutta häirinnyt. Syke oli yllättävän matala. Nykäykset alkoivat oikeastaan vasta kolmen ja puolen tuntumassa, vaikka kolmosen jälkeenkin jo pientä tärinää oli, mutta siinä ei voinut vielä nykimisestä puhua. Ennen nykäys tuli viimeistään kahdessa ja puolessa.

Simo esitti teoriaa, jota on tosin jo ennenkin väittänyt, että aerobinen treeni heikentää staticia. Itse olen ollut sitä mieltä, että sillä ei ole merkitystä. Osaltaan tähän on vaikuttanut se, että olen saattanut tehdä omia enkkojani, vaikka olisi millainen lenkki ollut edellispäivänä, joskus jopa alle 10 tunnin erolla staticin tekemiseen. Olen kuitenkin treenannut sekä aerobista että anaerobista sen verran paljon, että itse treenillä ei ole ollut vaikutusta staticiin, vaan vaihtelu on tullut päiväkohtaisista eroista. Nyt Pirkan hölkän 2.10. jälkeen en ole lenkillä käynyt, mutta salia en ole hylännyt. Voiko oikeasti olla niin, että lenkin lopettaminen siirtää nykäysten alkua noin radikaalisi? Jos halutaan hakea toista selitystä, niin varmasti uudesta hengitystekniikastakin on tullut jotain. Tämänpäiväistä sekään ei kokonaan selitä.

Ai niin. Tulin ylös vitosen kohdalla, ja olo oli kuin olisin tehnyt kevyen lämppärin. Veto oli hyvä, ja sillä olisi voinut olla edellytyksiä yli viiteen ja puoleen ja mahdollisesti jopa koputtelemaan 5.45:tä. Pysytään nyt kuitenkin suunnitelmassa, eikä tehdä tällä viikolla lähellekään maksimeja. Haluan olla nälkäinen 29.10. ja tällä hetkellä on tärkeintä tietää pystyvänsä vaikka mihin.

Ei kommentteja: