keskiviikkona, tammikuuta 04, 2006

4.1.2006 Tuplat

Iltatreeniä odotellessa, oli päivällä hyvin aikaa tehdä jotain muuta; päädyin käymään uimassa. En ole pitkään aikaa uinut pelkästään, ja sen kyllä huomasi hyvin. Aluksi kahdensadan metrin vaparikin tuntui pitkältä matkalta ja kylkeen alkoi pistää. Aikani taisteltuani tuumasin, että uiminen sujuu paremmin, kun hengittelee harvemmin. Vasta kun hengitin joka kuudennella vedolla, matka alkoi taittua mukavasti. En tiedä, mikä siihen vaikuttaa, mutta jos hengittää useammin niin hengästyy enemmän. Hassu laji.

Illalla laitoin heti puvun päälle sillä tarkoituksena ei ollut tehdä treeniä, jossa tulisi lämmin. Dynamicin suhteen alkaa kyllästymispiste olla lähellä; tekniikkaharjoittelun suhteen nimittäin. Viisikymppisissä ei ole enää mitään ihmeellistä ja niiden tekeminen on tylsää. Oikeasti huvittaisi jo tehdä pidempiä sukelluksia.

Kokeilin muutaman vedon ja ajat menivät 26-27 sekunnin välille ihan vahingossa. Tiedä sitten onko tuo jo vähän liian nopea vauhti, mutta ei se mitenkään pahalta tuntunut. Mono lähti tänään pian jalasta ja siirryin tekemään sukelluksia tyhjillä keuhkoilla, mikä oli tämän harjoituksen tarkoituksena.

Aluksi pelkkä passiivinen uloshengitys kiristi, mutta pian sain jo tehdä negatiivisia pakkauksiakin. Täytyy sanoa, että altaassa tyhjillä sukeltelusta tulee tavattoman rentoa, raukea ja rauhallinen olo.

Ei kommentteja: