tiistaina, tammikuuta 03, 2006

3.1.2006 Intervallit

Tulin sitten kokeilleeksi Pedersenin intervalliharjoitusta. Peter esitteli niitä meille kolme erilaista, joista nyt testasin listalla ensimmäistä. Treenissä tehdään 16*50 metriä. Lähtö tapahtuu aina tasaminuutin kohdalla. Harjoituksen pystyy siis tekemään tuossa 16:ssa minuutissa. Jos tekee 50 metriä 30 sekuntiin jää palautumisaikaa 30 sekuntia, jonka jälkeen mennään taas.

4*50 metriä tuntui jo aika kovalta. Tein treenin 3,4 kilon kaulapainolla, jolloin jouduin pakkaamaan. Sukellus vei 30-31 sekuntia, vähän vajaa 18-19 sekuntia meni hengittämiseen ja 10-11 sekuntia keuhkojen täyttämiseen.

Tein neljä puhdasta ja viidennen keskeytin. Kova kunto vaatisi tietysti kovaa treeniä, mutta annettakoon tämä luovutus anteeksi, sillä en ollut aivan valmistautunut näin kovaan harjoitukseen. Kuvittelin oikeasti, että tämä olisi ollut helpompaa.

Nyt tiedän seuraavaa kertaa varten, miten asennoitua treeniin. Toisena esille tulleena asiana, laitan joko puvun päälle tai kevyemmän painon kaulaan, jotta keuhkojen täyttämiseen ei tarvitse käyttää niin paljoa aikaa. Viisikin sekuntia hengittämistä on pitkä ja arvokas aika.

Puolen tunnin jälkeen laitoin puvun päälle. En siksi, että olisi ollut kylmä, vaan että halusin kokeilla painotuksia. Laitoin vyölle ehkäpä jotain noin 1,5 - 2 kiloa; pitäisi kai olla puntari. Laitoin painon hyvin alas vyötärölle ja se tuntui hyvältä paikalta. Myös massa tuntui sopivalta, ja paino tui lisää tasapainoa sukellukseen. Jotenkin keskivartalonhallinta oli helpompaa, kun vyölle sai lyijyä.

Puvun pinta on uskomattoman liukas. Edelleen sain jättää pari potkua viidelläkympillä tekemättä ja silti aikani parantui 1-1,5 sekuntia. Potkujen väheneminen todistaa hyvästä liukkaudesta, sillä potkin edelleen "yhtä paljon".

Ei kommentteja: