sunnuntaina, tammikuuta 22, 2006

21.1.2006 Hervanta Underground Apnea

Kisat menivät mukavasti. Järjestelyt pelasivat ja kilpailijat tekivät vastuuntuntoisia suorituksia eikä ylilyöntejä tullut. Minä olin ensimmäistä kertaa järjestämässä kisoja, joten olin varma siitä, että jotain oleellista unohtuu. Simo, Kimmo ja Laura antoivat kuitenkin luottamusta kertomalla omista kokemuksistaan kisoista ja niiden järjestämisestä.

Organisaatiossa jokainen hoiti hommansa juuri niin kuin se kuului hoitaa. Osasin odottaa, että väki tekee sen, mitä täytyy, mutta yllätys oli se, että hommat hoidettiin paremmin kuin hyvin. Järjestäjän näkökulmasta minulla oli hyvä miehistö; itse kisapäivänä en enää joutunut tekemään oikeastaan mitään. Kaikki oli kunnossa ja porukka hoiti homman kotiin.

Kimmo piti alkuun briefingin kisasta. Säännöt käytiin läpi ja kerrottiin, mitä hyväksyttyyn suoritukseen tarvitaan. Puhuttelun lähtökohta oli turvallisuus; tekijä josta ei missään tapauksessa tingitä. Kimmo toimi tosiaan päätuomarina, jota Timo ja Laura avustivat. Eturistiriidat vältettiin siten, että Laura tuomitsi miehiä ja Timo naisia.

Kilpailu meni hyvin. Staticissa nähtiiin pelkästään valkoisia kortteja, mikä oli todella ilahduttava asia. Timo teki pohjat 7:47, toisena oli Simo 7:34, mikä oli mahtava suoritus kaiken sen mediaryöpsytyksen keskellä. Antero oli staticin kolmas 6:08 ja minä 5:07. Antti teki 4:19 ja Eero 4:04 hieman kuumeisena.

Omaan staticiini lähdin tekemään neljää minuuttia tai jotain sinne päin. Kun olin varautunut olemaan kiinni järjestelyhommissa, tuumasin ettei tuloksilla ole mitään väliä. Kun lämppärinä ollut kolmeminuuttinen ei tuntunut miltään saatoin mennä rauhassa suoritukseeni. Nelosen kohdalla ajattelin, että mennään vielä puoli minuuttia ja sitten, että otetaan nyt vitonen. Vitosen jälkeen halusin varmistaa valkoisen ja tulin ylös eikä olossa ollut mitään ihmeellistä. Se oli vahva veto, ja olen siihen todella tyytyväinen.

Naisten sarjassa Susannan ja Päivi jakoivat staticin kärkituloksen 4:47 ajalla Lauran ollessa kolmas ajalla 4:17 ja Johannan neljäs tuloksella 4:04. Johanna oli myös hieman huonossa kunnossa eikä halunnut lähteä tekemään dynamicia. Eero teki saman päätöksen. Harmillista että Suomen ennätysten haltijat jättivät dynamicin kokonaan väliin, mutta minä nostan molemmille hattua, että malttavat jättää lajin väliin, kun ovat sairaina. Itselleni tuollaisen päätöksen tekeminen olisi ollut kova paikka.

Dynassa minä tein pisimmän sukelluksen 138 metriä, mikä jäi metrillä omasta parhaastani. Sukellus oli todella rajoilla. Kimmo sanoi, että vähän vielä niin se olisi ollut samba. Pintautumisen tein kuulemma niin ammattimaisesti, että siinä ei mies päässyt tärisemään ollenkaan, kun olin niin hyvin kyynärpäilläni laidan kaiteen päällä. Susanna vastasi päivän toiseksi pisimmästä 133 metrisellään. Timo teki 125m, Simo 118m, Päivi ja Antero 100m sekä Laura 75m. Antti sai punaisen kortin sambattuaan kohtalaisen hyperventiloinnin jälkeen.

Lämppärit tuntuivat hyvältä, joten päätin lähteä tekemään fiilispohjalta. Tiesin että 125m tuntumaan todennäköisesti mennään. Sukelluksen aikana tarkkailin koko ajan tajuntaani ja pidin vauhdin tasaisena. Eero kellotti sukelluksen ja sanoi, että jokainen 25 metrinen oli about samaa luokkaa. 125m käännöksessä ajattelin, että vielä voi mennä, mutta ei hirveän kauas. Tuumasin että kohta alkaa mennä liian hämäräksi ja tulin ylös. Samba oli lähellä, mutta vain lähellä. Ajattelin ensin, että ylöstulo näytti pahemmalta kuin miltä se tuntui, mutta näin ei tainnut olla.


Kilpailun tulokset

Naiset
1. Susanna Saari 4:47 min, 133 m, 123,9 p
2. Päivi Mettovaara 4:47 min, 100 m, 107,4 p
3. Laura Tuominen 4:17 min, 75 m, 88,9 p

4. Johanna Nordblad 4:04 min, dns, 48,8 p


Miehet
1. Timo Kinnunen 7:47 min, 125 m, 155,9 p
2. Simo Kurra 7:34 min, 118 m, 149,8 p
3. Kalle Rajala 5:07 min, 138 m, 130,4 p

4. Antero Joki 6:08 min, 100 m, 123,6 p
5. Mäkelä Antti 4:19 min, dsq, 51,8 p
6. Eero Soralahti 4:04 min, dns, 48,8 p

Tulokset netissä

Kuvittelin että kisojen järjestämisessä olisi enemmän tekemistä. Kyllähän siinä kaikenlaista oli, mutta ei se liian paha rasti ollut. Taidan osallistua järjestämiseen toisekin. Suoritusten suhteen pitää treenata lisää. Tuolla static-tuloksella minun pitäisi sukeltaa 50 m Timoa pidemmälle dynamicissa. No ei ole paha; jos Timon ja nyt myös Simon staticit ovat maailmanluokkaa niin silloin minun dynani pitää viedä maailmanluokan tasolle myös. 175 m siis kiikarissa :) No ei vielä ensi viikolla...

Ei kommentteja: