tiistaina, tammikuuta 24, 2006

24.1.2006 Paikat taas auki

Kaksi päivää riittäköön huilaamiseen ennen treenaamisen jatkamista. Mukanani oli Eerolta lainaamani flyer, jonka ostamista harkitse. Ihan mieletön kapistus! Voima välittyy mahtavasti ja tuntuu kuin mono olisi jalkojen suoranainen jatke.

Viidelläkymmenellä metrillä flyer otti 2-3 potkua vähemmän ja oli pari kolme sekuntia nopeampikin. Lisäksi tekniikka tuntui paljon paremmalta. Mutta koska mikään ei valehtele niin kuin tunne, haluan nähdä menoani videolta ennen kuin teen ratkaisevia päätöksiä suuntaan tai toiseen.

Flyer painaa noin 3,5 kiloa, mutta on kelluva. Ehkä massa vaikuttaa jämäkkyyteen ja hyvät jalkataskut voiman välittymiseen. Ylöspotku tuntui myös erittäin eteenpäinvievältä, minkä arvelen olevan kelluvuuden ansiota. Sekä alas että ylös potkiessa pystyin käyttämään kokolailla saman verran voimaa. Tunne oli hieno. Tein treenin ilman pukua.

10 x 50m flyer, ajat 28-31s
2 x 50m dolphin, ajat 33,5s ja 32s
1 x 75m flyer, 44,8s

uinti selällään, dolphin
6 x 100m, 10 sek palautus

potkut

16 x 15 potkua kyljellään (8+8)
8 x 360 astetta (hidas kiertoliike) ~ noin 20 potkua
1 x 50m, noin 50 potkua :)

Kisoihin valmistautuessani en loppuvaiheessa enää tehnyt potkuja ilman räpsiä. Ensinnäkään niissä ei ollut mitään haastetta ja toisekseen varsinkin oikea nilkkani anoi jo armoa, joten säästelin sitä monoiluun pelkästään. Potkut ilman räpsiä, yllättävää kyllä, rasittavat nilkkoja aika tavalla. Ehkä tuohon oikeaan nilkkaani on jäänyt jotain vikaa kolmen ja puolen vuoden takaisesta murtumasta.

Oli mukava treenata, kun ei "tarvinnut välittää" - kunhan vain teki täysiä. Potkut antoivatkin mukavasti haastetta, kun niitä ei ollut hetkeen tehnyt. Kyljellään potkimista joutui pari kertaa miettimään, ja samalla ottamaan pari vaihtopenkillä ollutta lihasta mukaan hommiin. Kiertoliike sujui helposti, vaikka onkin myönnettävän, että kyljellään potkiminen on aina ollut haasteellisin tapa edetä.

Ei kommentteja: