sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006

23.4.2006 Kauden avaus Kaatialassa

Jäävettä kiitos, vastasin perjantaina ravintolassa kun tarjoilija juomalistaa tarjosi. Sunnuntaina jäävettä oli tarjolla enemmän kuin jaksoi juoda.

Simo, Lauri, Kimmo ja minä lähdimme avaamaan avovesikautta. Ilma oli kaunis, aurinko paistoi ja oli lämmintä. Montun reunalle päästyämme kova tuuli yllätti ja reteästi avattu takki sulkeutui nopeasti ja pipo painui syvemmälle päähän.

Kahden tunnin ajamisen jälkeen oli veteen kuitenkin mentävä eikä pieni kylmä mitään haitannut. Viime kesästä oppineena, jätin saippuaveden kanssa lutraamisen pois kuvioista ja vedin puvun kuivana päälle. Voimaa ja taitoa se vaati, mutta nylon-pinnoitetun puvun kanssa saa tehdä ihan mitä huvittaa. Hassua on se kuinka olinkin sen kanssa viime kesänä niin varovainen.

Sukat ja hanskat olivat sitten pommeja. Hanskoissa oli reikiä ja sukat liian ohuet ja huonosti eristävät näihin vesiin. Sain Simolta hanskat lainaan ja lopulta Kimmolta vielä astetta paremmat sukat, jolloin ei enää palellut niin paljoa. Mittari sanoi veden lämpötilaksi neljä astetta. Yöllä oli ollut pakkasta sillä "sulalla" aluella oli kevyt jää. Pullosukeltajat kuitenkin kuplittelivat kannen nopeasti rikki.


Monon kanssa jaksoi touhuta muutaman sukelluksen, mutta sen pian pois. Keskityin harjoittelemaan free immersionia, jossa edetään käsivoimin köydestä vetämällä. Ensin menin jalat edellä, kun hain tuntumaa. Kokeilin myös pää edellä.

Tasailin paineet perus-Frentzelillä tai jollain vastaavalla pitäen nenästä kuitenkin kiinni. Sukeltelun loppupuolella kokeilin mennä ilman käsiä ja yllättäen se toimi. Free immersion on hitaampaa kuin constant weight, joten se kai vaikutti asiaan. Paineen tasaantuminen ilman käsiä on kyllä vähän mysteeristä hommaa; joskus toimii ja joskus ei.

Kimmo otti kuvat.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huom. puvun saa päälle talkin avulla suht. helposti kuivana. Muutes sisäpinnoite kuluu :)


- kimmo

Kalle kirjoitti...

Olihan mulla talkki mukana, mutta mitään sellaisia tarvita...

Baby powder ei haise kovin miehekkäältä :)

Mitä pinnoitteen alla on? Open cell? Sehän olisi vain parempi.

Anonyymi kirjoitti...

Kateeksi käy. Seuraavan kerran kun menette, niin heittäkää viestillä - tahtoo mukaan!

Siistejä kuvia!