keskiviikkona, syyskuuta 14, 2005

13.9.2005 Pitkästä aikaa aamustaticia

Menin sitten ilmoittautumaan kisoihin. Ensimmäiset kisat tosiaan kyseessä ja sehän on hyvä aloittaa kansainvälisellä meiningillä Saksan Wiesbadenissa. Omat suoritukset piti heti ilmoittaa, joten laitoin sellaiset, mihin varmasti pystyn. Static AP 3.30 ja dynamic AP 100m. Tosiasialliset tavoitteeni ovat kirkkaasti korkeammalla. Staticissa olen tyytyväinen viiteen minuuttiin ja dynassa 125 metriin. Ainahan AP:t ovat pienempi kuin RP:t.

Tuntui ongelmalliselta maksaa osallistumismaksut Saksaan ja varailla ja tilata kaikennäköistä, mutta se olikin helppoa. EU-maiden välisen maksuliikenteen voi hoitaa ihan nettipankista käsin kunhan vain tietää kansainväliset tilinumerot. Eniten yllätti se, että pankki ei vedä välistä euroakaan, vaikka maksu sentään menee ulkomaille.

Viikon positiivisesta yllätyksestä vastasi vakuutusyhtiö, joka oli laittanut tililleni rahaa lääkärikulujen verran. Kaikki sanoivat, että pitää olla sukellusvakuutus, mutta näköjään liiton kautta viritelty tapaturmavakuutus riittääkin. Kisoissa tosin ei varmaan kävisi, mutta näin vapaamuotoisessa toiminnassa kelpasi. Kerrankin homma toimi niin kuin olen muutaman kerran toivonut asioiden vakuutusyhtiön kanssa sujuvan.

Aamulla olin Laurin kanssa treenaamassa staticia Hervannan hallissa. Tiukka herätys ja puoli kasilta portista tupaan ja märkkäri päälle. Pitkään ei ole tullutkaan tehtyä staticeja altaassa. Ajattelin etukäteen tyytyväni neljään minuuttiin ihan vaan sen takia, että on ollut taukoa eikä kunto voi olla yhtä terävän kuin pari viikkoa sitten. Ensin tein lämppärit 2 ja 2.30. Ei tuntunut kivalta. Jatkoin varsinaisilla vedoilla ja sain aikaiseksi 3.45, johon en ollut tyytyväinen. Vielä uusi yritys ja sain tehtyä 4.25.

Palleanykäykset olivat jotenkin kamalan vahvoja. Jos aiemmin nykäykset on saanut ohjattua mahaan, niin nyt kyllä vääntyi koko yläruumis kouristusten voimasta. Viimeisellä vedolla ensimmäinen nykäisy kyllä antoi odottaa itseään aina vajaaseen kolmeen minuuttiin asti. Niitä tuli vähemmän, mutta silti ne olivat niin vaikeita sietää. Simohan sitä on jo aiemmin puhunut, että kun ottaa kunnon apneakuurin, niin nykäysten alku aikaistuu ja niitä tulee enemmän, mutta niitä vaan on helpompi sietää. Saa nähdä voinko itse vetää samat johtopäätökset. Lauri, joka ei pahemmin ole staticia treenaillut vetäisi kovan tuloksen tekemällä 4.52 ilman lämppäreitä. Respect. Pitäisiköhän sitä itsekin kokeilla tehdä joskus ilman lämppäreitä. Voisi tehdä monella eri tapaa ja hakea sitä itselleni oikeaa tapaa tehdä.

Ei kommentteja: