keskiviikkona, marraskuuta 09, 2005

9.11.2005 Onko housuista hyötyä?

Hurjan pitkäksi kävi aika, kun en viikkoon ollut altaassa. Minkäs teet; nuha pitää kärsiä ennen kuin kannattaa lähteä läträämään uudestaan. Paleluongelmaani pitäisi saada ratkaisu. Tavallisen dynamic-treenin voin tehdä ilman ongelmia. Aikaa kyseiseen operaatioon menee alle kolme varttia, ja jos saan tehdä mieleni mukaan, pidän aika hyvää tahtia yllä. En juurikaan välitä huilailla tai hengitellä dynaa tehdessäni.

Ongelmia alkaa syntyä, kun ei pääsekään tekemään omaan tahtiinsa. Saattaa olla, että on ahdasta tai pitää katsoa kaverin perään, jolloin oma rytmi katkeaa ja joutuu olemaan pitkähköjäkin pätkiä paikallaan. Hallipuku voisi olla hyvinkin määrätietoinen valinta, mutta se on suhteellisen hintavaa, vaikka tietenkään ei tulisi ajatella hintaa vaan arvoa.

Kokeilin tänään dynamicia märkkärin housut ylläni. Alkuun sanon, että välttämättä 5mm housut eivät tähän tarkoitukseen ole toimivimmat. Laitoin kolme kiloa vyölle ja kaksi ja puoli kaulaan, mikä oli riittävä painotus, ehkä hieman liian raskas. Kun paino on vyöllä, mutta neopreenia nilkkoihin asti, en saanut nostetta jalkojen osalta täysin eliminoitua. Meno tuntui hieman hassulta, eikä tekniikkakaan kukoistanut.

Tietysti täytyy muistaa tällaisella virityksellä sukeltamisen vaativan harjoittelua. Kun Roope kesällä neuvoi minulle parempaa monotekniikkaa, sekin tuntui ihan hölmöltä. Märkkärin housut lämmittävät mukavasti ja ihan tarpeeksi, ja sama määrä potkuja 25 metrin sukeltamiseen meni kuin ilman pukua. En sitten tiedä, mikä vaikutus sillä on, että käännöksissä housuihin pääsi muutama litra vettä tiukalle vedetystä vyöstä huolimatta.

Ajattelin siis etukäteen, olisiko mahdollista keksiä paleluun ratkaisu ilman lisäinvestointeja. Tämän päivän kokemuksella sanoisin ongelman pysyneen ratkaisemattomana. Luulen jättäväni housut jalassa sukeltelut tähän :) Vesi on helpompi aistia paljaalla iholla kuin neopreenin läpi. Hallipuvusta en vieläkään ole varma, sillä se tuo mukanaan omat ongelmansa. Moni on valittanut kankeutta tai käsien eteen viemisen vaikeutta, painotuksesta puhumattakaan.

Ei kommentteja: