keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

30.8.2006 Mieli

Viime viikolla tulin pähkäilleeksi allastreenien huonoa sujumista. No huonoa ja huonoa jos yksi treeni menee edes vähän käteen, mutta muuten kulkee kuin unelma. Anyways.

Uusi ohjelma on aina vaikea paperilla, kun sen saa uutena eteensä. Altaassakin se yleensä tuntuu vaikealta, mutta kun tietää pystyvänsä niin silloin harjoituksen pystyy tekemään. Joskus se ei kuitenkaan onnistu. Henkinen kehitys on sitä hitaampaa sorttia kuin fyysinen eikä se aina pysy perässä. Vaikka kunto olisi kohdallaan ja fyysiset edellytykset olisi tehdä vaikka mitä, saattaa temput jäädä tekemättä vain ja ainoastaan siksi, että ei usko pystyvänsä.

Viime viikolla taisi olla monta asiaa mielessä. Pelotti jonkin verran. Mitä jos en pystykään hanskaamaan tilannetta täysin? Bläkäreitä ei ole kiva vetää, se on faktaa, mutta liika varominen on varma keino jumittaa paikallaan. Ei ole kovin hyviä edellytyksiä vetää treeniä kunnolla, jos alkaa 50 metrin jälkeen miettiä, tulikohan ylihengitettyä ennen lähtöä. Aamulla oli pirun kylmä olo; olenkohan vähän nuhassa tai jotain.

Okei. Viime viikolla ohjelmassa oli uintien (4 x 800m monolla) välissä 4 x 100m sukellukset. Kaksi noista jäi reiluun 75 metriin ihan vain siksi, että pelotti. Järjellä asian voi kyllä selvittää ettei sukelluksissa todellakaan ollut mitään ongelmia ihan vain silläkin, että kahdesti onnistui ihan hyvin. Uusi ohjelma, uudet kujeet, uusi epäilys. Joka kerta joutuu voittamaan itsensä. Ja toisaalta, onhan noihin jo aika hyvin tottunut ja tullut rutiinia.

Myönnän kyllä sen, että treeneissä menee välillä vähän kovaa. Kun menee oikein kovaa, on nollaaminen myös vaikeampaa. Viime tiistain treeni oli erittäin hyvä. Se oli vaativa, mutta tein sen silti ja vieläpä hyvin. Iso vaihde jää päälle. Seuraavankin treenin on mentävä hyvin. Ehkäpä viime torstaina olisi ollut syytä istua hetki rauhassa altaan reunalla ja pulahtaa altaaseen ja käyttää alkuverra ihan fiilistelyyn. Tämän viikon tiistaina toimin juuri näin. Kiire pois. Stressi pois. Rentous tilalle. Altaassa pitää olla kivaa. Torstaina ei ollut. Torstaina oli suoritusmoodi päällä. Tämän viikon tiistaina aloitin puhtaalta pöydältä ja voi että oli hauskempaa, rennompaa ja muutenkin kehittävämpää.

Ei kommentteja: