sunnuntaina, tammikuuta 07, 2007

7.1.2007 Kolmosella

Aamustatic tyhjällä mahalla on kyllä sellainen juttu, mihin ei tahdo päästä millään kiinni. Tuli maleksittua makuulaverilla vähän liian pitkään eikä syömiseen jäänyt aikaa, joten lähdin syömättä. Syömättömyyden suurin haitta on siinä, että kylmä tulee aika helposti. Kalevassa tuota ongelmaa tosin ei ole, kun lastenaltaan vauvauintiliemi lasketaan isoon altaaseen.

Saattaa olla korvien välissä, mutta myös maha tuntuu jotenkin tiukemmalta kymmenen tunnin paastoamisen jälkeen. Kisoissa menee kuitenkin iltapäivään ennen toppia, joten voin huoletta vetää vaikka rullakebabin aamusta ja silti olla tyhjällä vatsalla vedessä.

Heti altaalla tuntui ettei nyt oikein ole hyvä päivä eikä oikein edes huvittanut. Vetäisin kolme puoli lämppäriksi, kaksi puoli frc:nä ja sitten ihan tajuttoman väkisin vitosen. Jätin vitosessa kaikki valmistavat hengittelyt väliin ihan vain koittaakseni, miltä se tuntuu. Korkea hiilidioksiditaso ottaa vähästäkin hapesta enemmän irti, mutta siinä on niin paljon enemmän sietämistä, että vähän vaikealta tuntuisi tuolla tavalla kisaan.

Kevyt ventilaatio taitaa olla paras. Jos ei yhtään tuuleta niin hommaa ei pysty viemään tarpeeksi pitkälle pahan olon takia. Liiallinen hengitys puolestaan lyhentää mahdollista maksimia ja tekee suorituksen lopusta epävakaan. Jossain tuolla välissä on kultainen keskitie.

2 kommenttia:

spar8 kirjoitti...

Minulla aamustaticissa ilman syöntiä, tuntuu palleavenytykset kireämmiltä kuin illalla hyvin syötynä. Tuntuuko sinulla palleavenytyksissä yhtään tuo kireys aamulla?

Kalle kirjoitti...

On siinä aamusella enemmän kireyttä. Se varmaan selittää osan, että aamusta kaikki muutkin lihakset ovat kireämpiä. Illalla on paljon helpompi tehdä pallealla vaikka mitä temppuja, edellyttäen ettei maha ole ihan täynnä.