sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

28.1.2007 Uusi projekti

Kisat ovat takana ja viikko on huilailtu niin on aika asettaa uusi projekti aluilleen. Viikon päästä Tampereella on räpyläuinnin SM-kisat ja niihin on tarkoitus osallistua. Osallistun kolmeen starttiin. Lauantaina on 50m sukellus ja 4 x 50m sekajoukkueviesti. Sunnuntaina aamulla on 50m pintauinti.

Kävin tänään harjoittelemassa startteja. En ole ikinä kokeillut edes ilman monoa startteja, joten monon kanssa siinä oli aluksi jonkin verran tekemistä. Alkuun oli vaikeaa saada lasit pysymään päässä, mutta kiristäminen auttoi. Lähtö on yllättävän tarkkaa touhua. Ainakin viestissä se pitää ottaa varman päälle ettei tule pilattua joukkueen suoritusta.

Lämmittely auttaa räpsäuinnissa aika paljon. Uin about 600 metriä ennen kuin kokeilin vinstan sukellusta, joka oli aika tukkosen oloinen. Aika 18,9 jäi ennätyksestäni neljä kymmenystä, mutta uskoisin että kun vähän verraa enemmän ja jos vielä saisi Timon monon lainaan niin voe että kulkisi ja kovaa. Eihän näillä ajoilla vielä mitaleja jaeta; siellä kun on alle 16 sekunnin menijöitä. Kuitenkin ihan hyvää tulosta tällaiselta amatööriltä. Eikä tuo monokaan oikein sovi sprinttiin, kun se on niin löysä - olisko joku medium. Selitellään sitten viikon päästä :)

Pintauinti kulki paremmin kuin oli odottanut. Vinsta taittui kahteenkymmeneen pilkku johonkin, en satu muistamaan kymmenyksiä. Snorkkelia saa oikeasti purra startissa ettei sillä vahingossa intuboi itseään, kun pärskähtää veden alle. Ensimmäisellä koittamalla meinasi näin käydä.

Tämä on mukava projekti, kun se tulee tässä mukavasti kisojen jälkeen, kestää lyhyen aikaa eikä sillä ole vapaasukeltamisen kanssa muuta tekemistä kuin mono ja vesi.

Ei kommentteja: