sunnuntaina, tammikuuta 14, 2007

14.1.2007 Ykkösellä

Aamulla oli tukkoinen olo ja mietin olenko tulossa kipeäksi. Onneksi ei ole kuumemittareita sun muita niin ei voi ottaa objektiivista dataa, vaan joutuu kuuntelemaan itseään. Siis hallille!

Ville ja Simo tekivät omat kisavalmistautumisstaticinsa ensin ja minä heidän jälkeensä. Perjantaina olin tehnyt ekalla lämppäristaticilla todella helpon nelosen ja jälkeenpäin kismitti, kun en vienyt sitä pidemmälle. Tänään oli mahdollisuus hyvittää erehdys.

Lähdin 2:30 ennakkotuloksella ja nykäykset alkoivat 2:10 kohdalla. Ne olivat puhdasta hiilidioksidituskaa. Olo oli silti hyvä ja flow päällä. Jatkoin aina viisitoista sekuntia eteenpäin ja kuuntelin koko ajan itseäni. Hiilidioksiditaso oli korkea, joten suuresta nykäysmäärästä huolimatta pystyin ajattelemaan järkevästi koko ajan. Olin hyvin rento ja jälkikäteen muisteltuna vähän vaikea sanoa olinko kunnolla läsnä tilanteessa. Olin kuin ulkopuolisena tarkkailijana mutta silti tekemässä. 5:41 ykkösellä ja tämä oli elämäni paras static ja lopusta myös helpoin. En koskaan ole pitkän vedon jälkeen ollut noin hyvässä tajunnantasossa.

Simo heitti haasteen, että vedetään pitkät dynamicit päälle. Simoa ei huvittanut, eikä minuakaan, joten ilmoitin tekeväni jos hän tekee. Simo teki vahvan 125 metrisen sivuten ennätystään ja ilmoitti, että minun olisi tehtävä myös oma enkka, jotta kumpikin joutuu yrittämään tasapuolisesti.

Kun static oli mennyt ykkösellä hyvin niin päätin kokeilla myös dynaa ykkösellä. Flow päälle ja menoksi. Menin rauhallista vauhtia, harmi ettei kukaan kellottanut, mutta veikkaisin 32-34 sekunnin vinstavauhteja. Yhdeksän tai kymmenen potkua meni altaan mittaan. Nykäykset alkoivat 60 metrin kohdalla ja niitä tuli paljon. Muistan 100 metrin käännöksen ja tuumasin, että tämä on todella helppoa. Seuraava muistikuva on 150 metrin käännös, missä tein vielä käännöksen ja tulin 152 metrissä pintaan.

Pintautumisprotokolla meinasi mennä plorinäksi. Kukaan ei kellottanut, mutta siihen meni kaikki käytettävissä oleva aika. Lasit meinasivat unohtua päähän, mutta muistin lopulta nekin. Sambasta ei ollut tietoakaan. Se oli kauempana kuin Unkarissa, missä se oli tosi lähellä, mutta siellä protokollaan meni joku 10 sekuntia. Voisiko hiilidioksidi sekoittaa sen verran, että vaikka ei ole motorisia vaikeuksia niin on sen verran pihalla kuitenkin, että miettimiseen menee kauemman aikaa.

Aika hyvä päivä. Static jäi viisi sekuntia pb:stä ja dynassa paransin kahdella metrillä omaa enkkaa. Ja vielä muistutuksena, jotta kaikki varmasti tajuavat: tein molemmat ykkösellä ilman lämppäreitä. Flow!

4 kommenttia:

spar8 kirjoitti...

On pojilla kunnon ajotus kohdallaan! Onnea uudesta dyna enkasta! Ootko aiemmin ottanut kuinka usein maksimia ilman lämppäreitä staticissa, tai dynassa? Kuinka kauan rentoudut/miten ennen dynaa, ja otatko samalla kaavalla kisassa?
Villen tuloksia ei ole kuulunut rankingiin, ollaanko sieltä tulossa salaa tekemään DNFn jättipottia (SE) ilman tulosvaroitusta?

Kalle kirjoitti...

Kiitos kiitos.

Syksyllä kokeilin ilman lämppäreitä, mutta silloin en ollut henkisesti siihen valmis. Dynakokeilut ykkösellä päättyivät kaksi kertaa rytmihäiriöön, vaikka pituuttakin tuli vain 100m tai vähän päälle.

Katsoin ensin Simo ja Villen vedot ja spottasin molemmat. Sitten kun Simo lopetti niin menin veteen ja kelluin siinä pari kolme minuuttia, pystyasennossa kuitenkin. Sitten fiilis päälle ja menoksi.

Nykyään mä rentoudun ja lataudun fiilikseen minuutissa. Eväät tähän on saatu samoilla metodeilla kuin, mitä tuolla psykologisen valmentautumisen kurssilla käsitellään.

Varmaan joudun tekemään ykkösellä, kun järjestäjän velvollisuudet voivat viedä aikaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuskinpa vaan..

Ei ole mulla rankingiin vielä ilmoitettavaa kun en ole ehtinyt DNF:ää tämän vuoden puolella kokeilemaan. Koitetaan nyt saada flunssa kuriin ja kisoista joku tulos, niin kehtaa mennä lauantai-iltana kotiin :)

Kalle kirjoitti...

Kyllä se on sunnuntaiaamua, kun kisoista kotiin päästään ;)