torstaina, joulukuuta 29, 2005

28.12.2005 Mono on ihan tyhmä härveli

Simo otti kameran mukaan, ja otimme tekniikkaa videolle. Oman menemisensä katsominen videolta on ristiriitainen kokemus. Ensinnäkin on todella hienoa ja hyvä juttu, että pääsee näkemään, miten liikkuu vedessä. Vaikeutta videot tuovat sillä, että oma meno ei tunnu siltä, miltä se näyttää. Miten olen kuvitellut uivani ei vastaa sitä, miltä se näyttää - kaikki liikkeet ovat suurempia kuin, miltä ne tuntuvat. Myös nopeus on suurempi.

Eilen miettimäni nilkkajuttu tuli kokeiltua. En tiedä, onko sillä mitään merkitystä tekniikkaan, mutta löysemmillä nilkoilla mono ei ainakaan naksu niin pahasti. Kun nilkat ovat suorana, tuntuu mono naksuvan alapotkussa. Voi vaan arvailla, mistä sekin johtuu. Videolta katsoessani olin huomaavinani, että jalan liike olisi hieman voimakkaampi silloin, kun otan nilkatkin mukaan liikeeseen.

Nopeus oli myös suurempi. 30-32 sekunnin alueelle pääsee nyt jo ihan tasaisesti, vaikka ei siihen keskittyisikään. Olen alkanut miettiä, ovatko nopeudet sittenkin liian kovia. 50 metriä menee kyllä mukavasti tällä vauhdilla eikä siinä ole ongelmia. Kuitenkin muutamia tehtyäniä alkaa jalkoja ja vatsaa hapottaa aina lopussa. Miten ihmeessä pitkiä sukelluksia voi tehdä, jos happoja alkaa tulla näin aikaisin? Pitääkö niitä Eeron tavoin vain sietää?

Itse asiassa suoraan sanottuna, tuo mono alkaa tympäistä. Se tuntuu kömpelöltä ja raskaalta, ja kaulapaino ahdistaa. Ilman räpsiä tai kumisellaisilla meneminen on paljon hauskempaa. Kokeilin miten kumiräpsät ja mono + kaulapaino vertautuvat keskenään; kumiräpsillä ja ilman kaulapainoa pitää tehdä kaksi potkua enemmän 25 metrin matkalla. Tuon ohella olo on vapaampi ja kevyempi - eteneminen tuntuu hyvin paljon rennommalta. Taidanpa vetäistä kisoissa ihan luomuna, jos meininki ei muutu...

Ei kommentteja: