sunnuntaina, joulukuuta 18, 2005

18.12.2005 Kisat tiedossa

Tampereella pidetään kisat tammikuun 21. päivänä Hervannan hallissa. Idea kisoista lähti liikkeelle kuukausi pari sitten, kun joku harmitteli ääneen, miksei kisoja ole useammin. Johdonmukaisessa järjestyksessä ensin selvisi kisan nimi; Hervanta Underground Apnea. Nimi tulee siitä, että Hervannan halli on noin 30 metriä maan alla. Mielestäni kisat oli saatava jo pelkän nimenkin takia. Osallistujat tästä.

Aamulla treenattiin jälleen Pedersenin oppien mukaisesti. Simon kanssa haimme oikeaa nopeutta viidellekymmenelle metrille. Peter kehotti minua hakemaan vauhtini 30 ja 32 sekunnin väliin, ja sitä nytkin yritin, mutta helppoa se ei ollut. Vaikka luulin meneväni hyvää vauhtia, kului aikaa silti "liikaa"; 36-37 sekuntia. Piti oikein miettiä, mitä matkan varrella tuli kuhnailtua.

Tietenkään dynamic ei ole nopeuslaji, jossa vikkelin on voittaja. Tässä tarinassa on kyse siitä, että olettaman mukaan tietyssä vauhdissa tekniikan saa hyödynnettyä tehokkaimmin. Vasta noin kymmenes veto paljasti, että oletus saattaa edelleen pitää paikkansa, kun löysin oikean rytmin uudelleen. Mielenkiintoisena sivujuonteena vauhdikkaammasta etenemisestä olen huomannut, että viisikymmentä metriä ei tunnu hengenpidättämisen suhteen miltään, mutta happoa kertyy enemmän.

Treenin viimeinen puolituntinen kului mukavasti kumiräpsillä uunoillessa. Tein delffaria myös ilman räpsiä. Peterin treeniohjelmassahan oli delffari normaalisti, kyljellään ja selällään, kumiräpsillä ja ilman. Itselleni haastavinta on ollut ilman räpsiä kyljellään; muissa ei ole vaikeuksia ollut. Kyljellään uiminenkin alkoi sujua, kun keksin miten se pitää tehdä. Haastetta siinä on totisesti, kun uinti tehdään ilman painoja, mutta täysillä keuhkoilla.

Välineurheilupuolella olen ottanut uuden kaulapainon käyttöön. Massaa löytyy about 3,5 kiloa ja se tuntuu sopivalta. Vanha oli kaksi ja puoli kiloinen. Oikeastaan oli jo aikakin laittaa lisää lyijyä, kun vanha ei enää riittänyt. Samalla laitoin uuden polkupyörän kumin, kun löysin vanhasta reiän. Vaikka uusi paino oli liukutestin perusteella sopiva törmäsin uuteen ongelmaan. Kun tein viisikymppisiä, pintauduin helposti matkan varrella. En tiedä onko tekniikkaan tullut jokin bugi vai mikä on, kun uin todella matalalla ja välillä rikon pinnankin vahingossa.

Ei kommentteja: