sunnuntaina, heinäkuuta 30, 2006

30.7.2006 Testdream

Kävin Kimmon kanssa Leppävirralla sukeltamassa. Ei siitä paljoa kerrottavaa ole, kun menee melkein sanattomaksi. Veden kirkkaus oli jotain käsittämätöntä, vaikka Kimmo tiesikin kertoa että tänään oli huono näkyvyys. Itse asiassa pinnalta näki kymppiin, mutta ei sen enempää. Thermokliinin alla (5 metriä) näkyvyys parantui huomattavasti ja kympissä näkyvyys oli jotain 25 metrin luokkaa.

Olimme vedessä noin kaksi tuntia ja kylmä siinä tuli. Niin ilman kuin vedenkin lämpötila oli 16 astetta eikä aurinko paistanut. Aluksi tehtiin constaa ja pienen lämmittelutaon jälkeen jatkettiin free immersion alkeilla. Minä neuvoin Kimmolle constaan vatsalihasten käyttöä panemis-vertauksen avulla, mutta mies tarvitsee vielä harjoittelua, vaikka yritystä jo alkoikin olla. Minä en ollut aiemmin freetä oikein ikinä yrittänyt ja Kimmolla oli täysi työ opettaa minulle kuinka köydestä vedetään. Aika sähellystä se aluksi olikin.

Oli mielenkiintoista mennä kymppiin hengaamaan ja samalla katsoa kaverin koko suoritus alusta loppuun. Koko ajan näki mitä toinen teki. Ihan uskomattoman mahtavaa! Näkyvyys oli huomattavasti parempi kuin esimerkiksi Nizzassa. Kimmolla meinasi freetä tehdessä mennä miettimisen puolelle, kun hän huomasi montussa toisen köyden, jossa oli pohjalevy kiinni. Oli käynyt niin, että Kimmo luuli katsovansa kaivannon reunaa pitkin sataan metriin asti ulottuvaa köyttä ja tuumaili ettei siinä aiemmin mitään pleittiä ole ollut. Pian kuitenkin ilmeni että se oli meidän 30 metriä kauemmas ajelehtinut consta-köytemme.

Ei tällaista oikeasti voi olla Suomessa. Taisin nähdä unta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on Leppävirta (uimahalli/järvi?) ja missä se sijaitsee? Vois itsekkin käydä dyykkaamassa jos näkee kymppiin.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan! Missä?